Az MSZP kizáratna egy jobbikos jelöltet

Az MSZP kizáratna egy jobbikos jelöltet

Süle Zsolt (Fotó: Süle Zsolt/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kizáratná az előválasztásból az MSZP a jobbikos Süle Zsoltot, aki a pápai székhelyű körzetben indul az ellenzéki előválasztáson. A politikus ugyanis sajtóhírek szerint korábban antiszemita, rasszista kijelentéseket tett és ilyen képeket osztott meg a Facebookon. Ezek közül az egyik – mint ahogyan arról a Magyar Nemzet számolt be – az MSZP-s Steiner Pált érintette.

– Süle Zsolt korábbi nyilatkozatai a magyarországi zsidóságot és a magyarországi romákat is sértő, negatív színben tünteti fel, velük szemben ellenséges környezetet teremt – közölte a szocialista párt, hozzátéve, hogy a képviselőjelölt szélsőséges posztjaiban támadta az MSZP-t és korábbi országgyűlési képviselőjét, jelenleg is a párt választmányának tagját, Dr. Steiner Pált.

Márpedig a demokrata ellenzéki szövetség – mint az MSZP írta – azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a Fidesz gyűlöletkeltő és megosztására építő politikáját. Ennek érdekében az előválasztáson induló jelöltek többek között azt is vállalták, hogy az emberi méltóságot minden körülmények között tiszteletben tartják. A szocialisták az Országos Előválasztási Bizottsághoz fordultak a Jobbik mellett az LMP által is támogatott jelölt kizárása érdekében. Amennyiben azonban a testület ezt nem tenné meg, akkor szerintük arra kellene kötelezni, hogy kérjen bocsánatot Steiner Páltól, valamint a magyarországi zsidó és roma közösségektől.