Itt a végeredmény: közel 634 ezren szavaztak az előválasztáson

Itt a végeredmény: közel 634 ezren szavaztak az előválasztáson

Előválasztás Óbudán 2021. szeptember 20.-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd este véget ért Magyarország első országos előválasztásának első fordulója. A sorbanállási szabályok alkalmazásával 21.15-kor regisztrálta a rendszer az utolsó online szavazatot – számolt be szerdai közleményében az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB). 

Mint írták, 2021. szeptember 28-án, kedden az alábbiak szerint alakult a részvétel:
• Sátorban megjelent: 34 192 szavazó.
• Interneten keresztül adta le szavazatát: 25 005 szavazó (az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak).

Összesen tehát a nap folyamán 59.197 fő adta le voksát.

A teljes részvételi adathoz szükséges a szeptember 18-án, szombaton, a terheléses támadás okozta leállást megelőzően beérkezett érvényes szavazatok számának közlése is, mely eddig elmaradt, de most ezeket is nyilvánosságra hozták:

• Sátorban megjelent: 4 008 szavazó.
• Interneten keresztül adta le szavazatát: 803 szavazó (az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak).

A nap folyamán összesen 4 811 ember tudta érvényesen leadni a szavazatát.

– Mindösszesen tehát 633 811-en vettek részt személyesen vagy online az előválasztás első fordulójában – összegezte az OEVB.

Címkék: előválasztás