OEVB: Csütörtökön közel 96 ezren szavaztak az előválasztáson

OEVB: Csütörtökön közel 96 ezren szavaztak az előválasztáson

Előválasztás 2021

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szerda esti, remek nézettséget produkáló miniszterelnök-jelölti új lendületet adhatott az ellenzéki választópolgároknak, mert csütörtökön hajszál híján megdőlt a napi részvételi rekord – jelentette be az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) péntek reggel.

Mint írták, közel 96 ezren vettek részt csütörtökön az előválasztáson. 

A nap pontos adatai az alábbiak szerint alakultak:
• Sátorban megjelent: 75 475 fő.
• Interneten keresztül adta le szavazatát: 20 233 fő.


Összesen tehát 95 708 polgár voksolt csütörtökön. – Ez az eddigi második legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében. Az összesített részvétel öt nap után 441 589 fő – írták.

Arra is kitértek, az új szavazók száma is tovább nőtt. Már több mint 127 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az előválasztás két fordulójában összesen 760 ezer választópolgár élt az előválasztáson a szavazójogával.

Emlékeztettek: az előválasztás október 16-án, szombaton ér véget. A szavazatokat október 17-én, vasárnap fogják Budapesten megszámolni a civil és pártos aktivisták közösen. A végeredményt várhatóan vasárnap késő éjjel jelenti be az OEVB.