Hatásvadász videót posztolt Orbán az EU-Latin-Amerika csúcsról

Hatásvadász videót posztolt Orbán az EU-Latin-Amerika csúcsról

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Guillermo Lasso, Ecuador elnöke (j2) kezet fog a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramról szóló együttmûködési szándéknyilatkozat aláírásán Brüsszelben 2023. július 18-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden EU–Latin-Amerika csúcson járt Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, ahol megbeszélést folytatott Guillermo Lassoval, Ecuador elnökével. Közösségi oldalán egyből megragadta az alkalmat, hogy a „békepártiságra” hívja a figyelmet, és azt írta: „ma is az azonnali tűzszünet és a béke mellett érveltünk, és ezúttal csatlakoztak hozzánk Latin-Amerika vezetői is!”

Ráadásképpen egy drámai kísérőzenével kiegészített videót is posztolt, amelyben katonákkal fog kezet, repülőgépről száll le, páncélozott villogós konvoj kíséri, majd megérkezik Brüsszelbe, a csúcs helyszínére, ahol szemlátomást fontos tárgyalásokat folytat fontos emberekkel. A félperces videó felett olvashatjuk a mottót is: „A háborúra egyetlen megoldás van: a béke!”

Az Ecuador elnökével folytatott megbeszélésekről egyébként az derült ki, hogy a két vezető üdvözölte a két ország közötti kitűnő oktatási és tudományos együttműködést. A magyar valamint az ecuadori delegáció tagjai aláírták a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramról szóló együttműködési szándéknyilatkozatot. A program ecuadori népszerűségére tekintettel, az eredetileg meghatározott 50-ről 75 főre emelte a magyar kormány az éves kvótát. Orbán Viktor és Guillermo Lasso számba vették a kétoldalú együttműködés fejlesztésének lehetőségeit a vízumpolitika, a kereskedelmi kapcsolatok, az energetika, a vízügy, a klímapolitika és a humanitárius ügyek területén is – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.