Leszakadt egy felvonó Olaszországban, tizennégyen meghaltak

Leszakadt egy felvonó Olaszországban, tizennégyen meghaltak

Lezuhant egy felvonó Észak-Olaszországban, a Lago Maggiore nevű tó közelében 2021. május 23-án (Fotó: Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizennégyen haltak meg egy balesetben az észak-olaszországi Maggiore-tó közelében, amikor leszakadt egy felvonó tartókábele – adja hírül a The Guardian.

Az olasz alpesi mentőszolgálat első jelentései szerint a balesetnek további két súlyos sérültje volt, az olasz Corriere Della Serra újság arról írt, hogy két gyereket vittek légi mentők a torinói kórházba, egyikük 5, a másik 9 éves. A BBC vasárnap esti híradása szerint a 9 éves gyermek a kórházban elhunyt, az ötéves gyermeket pedig többszörös törés miatt műtötték.

A 40 fős befogadóképességű kabin – amelyben a legfrissebb hírek szerint 15-en, köztük külföldiek is tartózkodtak – nagy magasságból zuhant a mélybe röviddel azelőtt, hogy megérkezett volna a Mottarone-hegyre. Hírek szerint a 20 perces út végén, 300 méterrel a végállomás előtt szakadt el a kábel, a kabin a földet érés után többször is átfordult és csak a fák állították meg.

Miután a kabin egy erdős részre zuhant, a meredek terepviszonyok is akadályozták a mentést.

Olasz lapok már közölték az áldozatok névsorát, magyar nincs köztük.

A függővasút az észak-olaszországi Stresa települését köti össze az 1500 méter magas Mottarone-heggyel. A felvonót április 24-én nyitották újra, miután véget ért a koronavírus miatti zárlat, korábban – 2014 és 2016 között – pedig nagyobb felújításon esett át.

Címkék: baleset, felvonó