Reuters: Még a jövő heti uniós csúcs előtt megállapodhatnak az újabb szankciókról

Reuters: Még a jövő heti uniós csúcs előtt megállapodhatnak az újabb szankciókról

Ursula von der Leyen a 2022-es „az Unió helyzete” beszédét tartja az Európai Parlament strasbourgi üléstermében 2022. szeptember 14-én. A háttérből Olena Zelenszka, ukrán first lady hallgatja. (Forrás:
Európai Parlament)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már a jövő heti uniós csúcs előtt megállapodás születhet az újabb szankciócsomagról, vagy legalábbis annak főbb részeiről – állította egy uniós tisztviselő a Reutersnek.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke már szerdán bejelentette, hogy újabb szankciócsomagot fognak javasolni Oroszországgal szemben, amivel újabb csapást mérnének az orosz gazdaságra. A BBC szerint az unió bővíteni fogja azoknak a termékeknek a listáját, amelyeket nem lehet Oroszországba exportálni: a listára főleg fegyverek, repülőgépek és vegyi anyagok kerülnek majd fel, ami az EB elnöke szerint gyengíti majd az orosz haderő erejét, és így közel 7 milliárd eurós bevételtől fog elesni Oroszország.

Továbbá a csomag értelmében az uniós állampolgároknak tilos lesz olyan vállalatok vezetésében szerepet vállalniuk, amelyek orosz állami tulajdonban vannak.