Varga Judit: Európa hosszú ideje lejtmenetben van

Varga Judit: Európa hosszú ideje lejtmenetben van

Varga Judit (Fotó: Varga Judit Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Európa hosszú ideje lejtmenetben van, és miközben olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint a migráció, a világjárványok vagy a háború, egyesek mégis a hatalmi és ideológiai érdekek mentén mélyítenék az uniót – írta az igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.

– Ezt nem engedhetjük meg! Mi, magyarok, tovább küzdünk a föderációs törekvések ellen egy egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek Európájáért! – hangsúlyozta Varga Judit a bejegyzésben.

A miniszter emlékeztetett, hétfőn ünnepeljük Európa napját, ami lehetőség arra is, hogy számot adjunk a kontinens jövőjére vonatkozó víziónkról is.
Hozzátette: az erről szóló konferenciát Magyarország komolyan vette, hiszen az elsők között fogalmazta meg a kontinensünk jövőjéről szóló hét pontját, és több mint 800 eseménnyel a párbeszéd legaktívabb tagja volt.

– Uniós szinten azonban a konferencia kudarcot vallott: az EP saját kicsinyes politikai céljaira használta fel az eseményt, melynek keretében olyan ajánlásokat tett, amelyek figyelmen kívül hagyják a nemzetállami érdekeket, gondoljunk csak a transznacionális lista bevezetésére vagy az egyhangú döntéshozatal eltörlésére – áll Varga Judit bejegyzésében.

(MTI)

Címkék: Varga Judit