A világbajnok egyelőre megmenekült

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyon jó és izgalmas meccsen Németország a hosszabbításban szerzett góllal legyőzte Svédországot, s ezzel megmaradt az esélye a továbbjutásra.

A címvédő Németország meglehetősen nehéz helyzetbe hozta magát azzal, hogy az első fordulóban kikapott Mexikótól. Ezzel a világbajnok a torna egyik legnagyobb meglepetését okozta. Persze semmi sem volt még veszve Joachim Löw csapata számára, de ettől fogva olyan helyzetben érezhette magát, mintha már a kieséses szakaszban lenne, győznie kell, hogy maradjon esélye a továbbjutásra.

Ehhez képest már a meccs elején nehéz helyzetbe kerülhetett volna a címvédő, ha a lengyel játékvezető a 13. percben megadja a Berggel szembeni nyilvánvaló büntetőt. Ám Marciniak nem videóbírózott, Boateng belépője után nem következett svéd 11-es. Fél órányi játék után azonban már semmi sem mentette meg Mülleréket, mert Tiovonen zseniálisan emelt át Neueren, s ezzel vezetést szerzett a skandinávoknak (0–1). Németország ezzel kiesésre állt.

A szünetben aztán felrázta a játékosait Löw, a második félidőre összekapták magukat, s megindították az offenzívát. Reus villámgyorsan egyenlített is, Werner beadása a bal trédéről pattant a kapuba (1–1). Lendületben maradtak, sorra dolgozták és hagyták ki a helyzeteiket. Olsen bravúrjaira nagyon nagy szüksége volt a svéd válogatottnak. Nyolc perccel a vége előtt második sárga lap miatt Boatenget kiállították, de még emberhátrányban is a németek nyomtak, Brant a kapufát is eltalálta. Amikor már úgy tűnt, ez a meccs 1–1 lesz, a hosszabbítás végén Kroos mesterien csavart a bal felsőbe (2–1). Nagy gödörből másztak ki Rüdigerék.

Ez az eredmény azt jelenti, hogy Németországnak épp annyi esélye van a nyolcaddöntőbe jutásra, mint Svédországnak. Az utolsó fordulóban a németekre valamivel könnyebb meccs vár, bár még ellenfelük, a koreaiak is továbbjuthatnak. A legkényelmesebb helyzetben a mexikóiak vannak, nekik egy döntetlen is elég az utolsó csoportmeccsen a skandinávok ellen.

 

2. forduló, F csoport

Németország–Svédország: 2–1 (0–1)

Szocsi, Fist Olimpiai stadion, 44 287 néző, jv: Szymon Marciniak (lengyel)

Németország: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Brandt, 87.) – Rudy (Gündogan, 31.), Kroos – T. Müller, Draxler (M. Gómez, 46.), Reus – Werner

Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Durmaz, 74.), Ekdal, S. Larsson, Forsberg – Toivonen (Guidetti, 78.), Berg (Thelin, 90.)

Gólszerzők: Reus (48.), Kroos (95.), illetve Toivonen (32.)

Kiállítva: J. Boateng (82.)

 

A csoport állása:

1. Mexikó 2 2 - - 3-1 6

2. Svédország 2 1 - 1 2-2 3

Németország 2 1 - 1 2-2 3

4. Koreai Köztársaság 2 - - 2 1-3 0

 

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.