Cristiano Ronaldo megdöntötte Puskás Ferenc rekordját

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cristiano Ronaldo korai góljával Portugália kiszenvedte a győzelmet Marokkó ellen, ám támadójátékban semmit sem mutatott. Ez az alibifutball biztosan kevés lesz a későbbiekben.

A világbajnokságok történetének legidősebb triplázója lett Cristiano Ronaldo azzal, hogy 33 évesen és 130 naposan mesterhármast szerzett az első fordulóban a spanyolok ellen. Aztán szerdán nagy szívfájdalmunkra megelőzte Puskás Ferencet (84 gól/85 meccse) az európai gólszerzők örökrangsorában. A Real Madrid mai klasszisa ugyanis a 152. válogatott találkozóján, a Marokkó elleni vb-csoportmérkőzésen belőtte a 85. gólját.

Már a mérkőzés elején, az 4. percben vezetést szereztek a portugálok: Moutinho beadását stukkolta öt méterről a kapuba Ronaldo (1–0). Az előny megszerzése után is veszélyesek maradtak az európaiak, ám az afrikaiak is összekapták magukat és egész jó kis meccs kerekedett a találkozójukból. Marokkó mezőnyben egyáltalán nem volt rossz, ám játékosai képtelenek voltak kihasználni a lehetőségeiket.

És ez a szünet után sem változott. Portugália ugyanakkor szenvedett az ultraagresszív marokkói letámadással szemben. És bizony Rui Patríción múlott, hogy nem lett döntetlen az állás. A második félidő elején Belhanda csúsztatott meg finoman és precízen egy beadást, a labda lepattant a kapu előtt, de jön a Wolverhampton Wanderers kapusa, szenzációs mozdulattal, vetődve hárított. Ám ez sem ébresztette fel a portugálokat, akik semmit sem mutattak a második félidőben, és bár további marokkói helyzetek következtek, de ezek rendre ki is maradtak.

Nagyon szerencsés csapata van az Eb-címvédőnek, mert az arabok akár öt-hat gólt is szerezhettek volna a második félidőben. Marokkó jobban játszott az egész meccsen, ám kihagyott egy rakás helyzetet, s erre nem adnak pontot. Ez az eredmény azt jelenti, hogy bármi is történik az Irán–Spanyolország meccsen, Marokkó búcsúzik a világbajnokságról.

2. forduló, B csoport

Portugália–Marokkó 1–0 (1–0)

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző, jv: Mark Geiger (amerikai)

Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Raphael – Bernardo Silva (Gelson Martins, 59.), Carvalho, Joao Moutinho (Silva, 89.), Joao Mario (Bruno Fernandes, 70.), – Guedes, C. Ronaldo

Marokkó: El Kajoui – Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi –El Ahmadi (Fajr, 86.), Belhanda (Carcela-González, 75.), Boussoufa, Ziyech – Amrabat, Boutaib (El Kaabi, 69.)

Gólszerző: C. Ronaldo (4.)

A csoport állása:

1. Portugália          2 1 1 – 4-3 4

2. Irán                     1 1 – – 1-0 3

3. Spanyolország  1 – 1 – 3-3 1

4. Marokkó            2 – – 2 0-2 0

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.