Agrárminiszter: zavartalan az élelmiszerellátás

Agrárminiszter: zavartalan az élelmiszerellátás

Aratják a bíborherét Nagykanizsa kisfakosi városrészének határában 2019. június 26-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az élelmiszerellátás Magyarországon biztonságos, zavartalan, és megfelelő mennyiségű élelmiszer áll rendelkezésre – mondta agrárminiszter a közszolgálati M1 csatornán csütörtökön. Nagy István hangsúlyozta: ezért semmi szükség nincs az élelmiszerek felhalmozására.

– A magyar mezőgazdaság 25 millió ember ellátására képes. A múlt szombaton háromszor annyit vásároltak az emberek, mint karácsonykor szoktak, ennek ellenére az ellátás zökkenőmentes volt. Ezt a hirtelen jött nagy nyomást is képes volt kiállni az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a kereskedelem – hangsúlyozta a miniszter. Az ideiglenesen előforduló üres polcok azt mutatják, hogy az alkalmazottak fizikai erővel nem győzik feltölteni azokat.

Azt is elmondta, hogy a pánik hozza az élelmiszerek túlárazását, a piaci folyamatok ezt nem indokolják. Kijelentette, a túlárazások ellen fel kell lépni, így ellenőrzések várhatók.

Kormányinfó - Gulyás szerint akár több mint egy évig elhúzódhat a járvány | Magyar Hang

Percről percre tudósítás.

A tárcavezető a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy az uniós támogatásokat a gazdák rendben megkapják, a kifizetések esetleg még előbb is megtörténhetnek a tavaszi vetések megfelelő elindulásához. „Az igénylési határidő meghosszabbításáról vannak tárgyalások, döntés még nincs” – mondta.