Csak a sajtóból tudta meg a BKK, hogy a kormány olcsó „szuperbérletet” vezetne be

Csak a sajtóból tudta meg a BKK, hogy a kormány olcsó „szuperbérletet” vezetne be

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 3-as metró vonalának Dózsa György úti állomása felújítás után. (Fotó: MTVA / Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Palkovics László, a technológiai és ipari tárca vezetője német kollégájával való minapi egyeztetése után közölte, a magyar kormány is megvizsgálja a németországi helyi és regionális közösségi közlekedésben alkalmazott kedvezményes, úgynevezett 9 eurós bérlet intézményét, amely „hatalmas siker”, hatására nagyon sokan térnek át az autóhasználatról a közösségi közlekedésre. Palkovics ezzel összefüggésben azt is leszögezte: e megoldást a magyar kormány is megvizsgálja, és hamarosan döntést is hoz az ügyben.

A Népszava ezért rákérdezett a BKK-nál, ahol a lap érdeklődésére azt válaszolták: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csak a sajtóból értesült a kormány szándékáról a 3500 forintos „szuperbérlet” bevezetésére, és nem ismerik a terv részleteit sem.

A lap megkereste az „ötletgazda” minisztériumot, amely nem válaszolt. Vitézy Dávid közlekedési államtitkár is csak szűkszavúan annyit közölt: „vizsgálják a kérdést”. A MÁV és a Volánbusz sem reagált a Népszava megkeresésre.