Csányi Sándor szerint jó a kapcsolata Mészáros Lőrinccel

Csányi Sándor szerint jó a kapcsolata Mészáros Lőrinccel

Csányi Sándor, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond az egyetem szenátusának tanévnyitó ünnepi ülésén Gödöllőn 2021. szeptember 7-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Most már egyébként jó a kapcsolatunk Lázár Jánossal, Mezőhegyesen példaértékű gazdaságot és az oktatásra is kiterjedő fejlesztéseket hozott létre, és most már részleteiben is jobban látja a mezőgazdaság kihívásait – erről is beszélt Csányi Sándor, az OTP vezetője a Portfóliónak adott hosszú interjújában.

Ebben többek közt arra is rákérdeztek, hogy erős indulatok feszülnek közte és Bige László között, és a Nitrogénművek tulajdonosa azt állítja, hogy az ellene irányuló támadások mögött Csányi el. A nagyvállalkozó erre úgy reagált: „Nehéz ezekre higgadtan válaszolni. Természetesen semmilyen alapja nincs a felém megfogalmazott vádaknak. Bige úr már korábban is megpróbált besározni, azt híresztelte, hogy az OTP azért mondta fel 2008-ban a hiteleit, mert meg akartuk szerezni a műtrágyagyárát. Többször kértük hivatalos levélben, hogy hatalmazzon fel bennünket az ügyre vonatkozó banki információk nyilvánosságra hozatalára, amelyekből kiderül, hogy valódi, szerződéses oka volt a hitel felmondásának. Soha nem járult hozzá”.

Mészáros Lőrinccel kapcsolatban azt kérdezték Csányitól, a mezőgazdasági integrációs törekvéseihez mit szól, amire ő úgy felelt: „Bár jó a kapcsolatom Mészáros Lőrinccel, azt kívánom, hogy ez is sikertelen legyen”.

A hitelmoratórium kapcsán elmondta az OTP vezetője, „nagy hiba volt, hogy nem rászorultsági alapon lehetett belépni, hanem mindenki automatikusan bekerült a moratóriumba”. – Ez sem az ügyfelek nagy részének, sem a bankszektornak nem volt jó. Az ügyfelek később jöttek rá, hogy amikor lejár a moratórium, akkor nehezebb helyzetbe kerülnek, hiszen megemelkedik a visszafizetendő összeg – tette hozzá.

Csányi egyébként arról is beszélt, hogy nem lesz kötelező az oltás az OTP-nél.

A teljes interjú itt olvasható el.