Nem hozott változást a hétfő, továbbra is mélyponton a forint

Nem hozott változást a hétfő, továbbra is mélyponton a forint

Pénzváltó Budapesten (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A múlt hét második felének megfelelően, továbbra is magasan, 404 felett kezdett hétfőn az euróval szembeni forintárfolyam, a dollár globális devizapiacon való visszaerősödése miatt pedig új egyéves mélypontjára került a forint a dollárral szemben. 

A Portfolio.hu közlése szerint az eurót hétfő reggel 404,15 forinton, a dollárt 374,54 forinton jegyezték, a svájci frank pedig 431,44 forintról 430,80 forintra gyengült.

A forint péntek reggel drágult 404 forint/euró fölé, ami 22 havi mélypontot jelent: legutóbb 2023 elején került ennyibe egy euró. Nem sokkal korábban, 2022 végén a jegybanknak rendkívüli kamatemeléssel kellett közbelépnie, hogy visszarántsa az árfolyamot, a helyzet javulása miatt azóta az MNB jelentősen csökkentette az irányadó kamat mértékét, de idén októberben a forint további gyengülése miatt leállították a kamatcsökkentést.

Címkék: euró, forint, MNB