Nem lesz termálvíz a kisvárdai termálvizes lórehabilitációs központban

Nem lesz termálvíz a kisvárdai termálvizes lórehabilitációs központban

(Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszú bizonytalanság után megépül Kisvárdán a termálvizes lórehabilitációs központ – írja az Mfor. A kormány még 2017 végén döntött úgy, hogy 2,2 milliárd forintot biztosít a beruházásra.

2019-ben a Kárpát-medence Lovas Akadémia Kft. lett a beruházásért felelős társaság, így a kormány egy állami forrásból megvalósuló projektet tett olyan magánprojektté, ahol a költségeket az adófizetők fedezik, a megtermelt haszonból viszont nem fognak részesedni.

A központ a stadion közelében épül meg. De a termálvizesként beharangozott lórehabilitációs központ nem lesz termálvizes. Mint a határozatból és a dokumentációból is kiderült, a rehabilitációs tevékenység során kizárólag a közműszolgáltató által biztosított víz kerül felhasználásra.

Korábban szintén az Mfor alapján arról írtunk, hogy a rehabilitációs központ elhelyezkedése miatt egyfajta kiterjesztése lesz a strand-csúszdapark, mozipark, stadion és gigaparkoló szórakoztatónegyednek.

Címkék: Kisvárda