Novemberben több pénz érkezik a nyugdíjasokhoz

Novemberben több pénz érkezik a nyugdíjasokhoz

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Külön juttatások címén 250 milliárd forintot folyósít az államkincstár a nyugdíjasoknak novemberben – írja a Hírstart a Magyar Nemzet keddi számára hivatkozva. A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a lapnak kifejtette: a nyolcvanezer forintos juttatást minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy megkapja.

Tállai András közölte, egy hónap múlva két jogcímen is külön összeghez jutnak a nyugdíjasok. November közepén – a rendes havi ellátással együtt – kézhez kapják a jogosultak a kiegészítő nyugdíjemelést és a nyugdíjprémiumot is.


A nyugdíjtörvény alapján 435 ezer embert csak ennél kisebb prémium illetett volna meg, de a kormány úgy döntött, mindenkinek kifizeti a teljes összeget. A juttatást nemcsak az öregségi nyugdíjat kapók vehetik majd kézhez.

Kiegészítő nyugdíjemelés akkor jár, ha az infláció magasabb annál, mint amivel korábban a pénzügyi kormányzat számolt. A nyáron rendkívüli kiegészítő nyugdíjemelésről határozott a kormány, majd az infláció növekedése miatt most újabb emelésre kerül sor.

A kiegészítés – amelyre 50,7 milliárd forintot fordít a költségvetés – a nyugdíjprémiummal együtt érkezik majd meg, a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások novemberi kiegészítő emelése 2,5 millió jogosult számára tartalmazza a januártól járó visszamenő emelést és az év végéig kifizetendő többletet is.