Újra a Mészáros csoport a legértékesebb családi cég

Újra a Mészáros csoport a legértékesebb családi cég

Jegyesével sétál a Nápoly közeli Amalfi városkában Mészáros Lőrinc (Forrás: Ugytudjuk.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két év kihagyás után újra a Mészáros csoport került az élre a Forbes listáján, ahol a legértékesebb családi cégeket vették számba.

A gazdasági lap felidézte, hogy egy évvel ezelőtt azt írták családi listájuk szereplőiről, hogy szinte mindegyikük érzi a bőrén, hogy nehezebb évek következnek. Az első nehéz év el is érkezett, ami a becsült összértékükön is meglátszik: a huszonöt legértékesebb családi cég alig ér többet, mint egy éve ilyenkor. A többségük nem aggódik, továbbra is bátran fejleszt, beruház és innovál – szembenéztek már a mostaninál váratlanabb válságokkal is. Hozzátették, hogy a lista egészét továbbra sem a Lölő-jelenség dominálja, szinte mindegyik szereplőre igaz, hogy önerőből, évtizedek kemény munkájával, a családi küldetéstudat erejével, a mindenkori hatalomtól függetlenül építették fel cégbirodalmukat. 

Az első helyre került Mészáros csoport becsült értéke 526,1 milliárd forint. Tavaly még az MPF Holding után végzett (355,7 milliárd forintos becsült értékkel). A növekedés jókora része az Opus Nyrt.-nek köszönhető. Az egy évvel ezelőtti 107,8 milliárd forintos tőzsdei kapitalizációhoz képest több mint kétszer értékesebbnek árazták a vállalatot a befektetők – írta a lap.

A második a Felcsuti család MPF Holdingja 408,3 milliárd forintos becsült értékkel. Felcsuti Zsolt a legfrissebb dollármilliárdos a magyarok között, idén év elején debütált az amerikai Forbes globális listáján. Vagyonát az MPF Holdinggal alapozta meg, a főleg géptartozékgyártásról, ipari alkatrészeiről, csiszolószerszámairól (Widenta), illetve hűtő- és fűtőkészülékeiről (FÉG) ismert csoport az utóbbi években nagy lendületet vett. A harmadik a Csányi család Bonafarm csoportja 320,4 milliárd forintos becsült értékkel.