Verseny nélkül az oroszoké a Dunakeszi Járműjavító, petíciót indítottak a helyiek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Verseny nélkül az orosz Transzmasholding tulajdonában levő TMH Hungary Invest Zrt. szerzi meg a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t a hatalmas területű ingatlannal együtt – írta meg a VEKE Facebook-oldala azt követően, hogy a Magyar Közlönyben megjelent a vállalat értékesítéséről szóló kormánydöntés.

A szervezet a következőket fűzte a hírhez: „Értesüléseink szerint a lépés együtt jár a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler közötti együttműködési megállapodás felmondásával, így az emeletes motorvonatok a továbbiakban kizárólag Minszkben fognak készülni.”

A kormánydöntés azért meglepő, mert korábban komoly tervek voltak a vállalattal, hiszen a hvg.hu összeállítása szerint részese volt a hazánkba érkező emeletes vonatok gyártásában, fővárosba érkezett orosz metrókocsik felújításában, valamint a CAF villamos kocsik közül 10 darab összeszerelésében. Ezen túlmenően 350 elővárosi vasúti vagon felújítására is a gyárban került sor. Sőt, arról is szó esett, hogy a Transmasholdinggal közösen 700 egyiptomi vasúti kocsi felújításának is részese lehet.

A Duna-parti városban hatalmas a felháborodást váltott ki a hír, már petíciót is fogalmaztak a helyben lakók a következő szöveggel: „Úgy akarja eladni a kormány a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t, hogy nem törődik az ott dolgozókkal, nem köti ki a munkahelyek védelmét! Az új – orosz – tulajdonos azt csinálhat majd a dunakeszi munkahelyekkel, amit akar, és ehhez feltételek nélkül megkapja a kormánytól a cég többségi tulajdonrészét a hatalmas területű ingatlannal együtt. Ki védi meg az ott dolgozókat, mi lesz a munkahelyekkel?"