Elhunyt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke

Elhunyt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke beszédet mond a vajdasági Tóthfalu plébániája új sportcsarnokának ünnepélyes átadásán 2023. június 6-án. (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke – közölte az elhunyt fia, Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője hétfőn az MTI szerint.

A 67 éves politikus rövid, súlyos betegség után hunyt el. Pásztor István több mint 16 éven át, 2007-től mostanáig vezette a legnagyobb délvidéki magyar pártot. Legutóbb idén májusban választották meg ismét pártelnöknek. Szabadkai városi képviselő, belgrádi parlamenti képviselő, valamint a vajdasági tartományi képviselőház elnöke is volt. Tavalyelőtt a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal tüntették ki, egy évvel később pedig a szerb köztársasági elnök a Gyertyaszentelő-napi érdemrend első fokozatát adományozta a VMSZ elnökének.

Pásztor István 1956-ban született Törökkanizsán. Az általános iskolát és a gimnáziumot Szabadkán végezte, majd 1980-ban szerzett egyetemi oklevelet az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karán. A VMSZ-nek 1994 óta volt a tagja. Pásztor István temetésének időpontjáról családja később tájékoztatja a közvéleményt.

Címkék: Pásztor István