Rémálom a repülőgépen: füstben fuldokoltak az utasok

Rémálom a repülőgépen: füstben fuldokoltak az utasok

Füst a repülőgépen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valódi rémálommá változott a Londonba tervezett repülőút egy Bukarestből induló Ryanair repülőgép utasainak. Eleve csaknem három órás késéssel indultak a bukaresti mostoha időjárás miatt, amikor – alig pár perccel a felszállás után – sűrű füst öntötte el az utasteret.

A világhálóra felkerült felvételen az utasok imádkoznak, sikoltoznak, egy gyerek azt kiáltja az anyukájának, hogy meg fognak halni. Óriási volt a pánik, a pilóta vészhelyzetet hirdetett a toronynak, amit aztán visszavontak. Végül a pilóta és a személyzet megnyugtatta a gépen ülőket, és miután egy órát köröztek a román főváros fölött, hogy elégessék az üzemanyagot, helyi idő szerint délben a repülő sikeresen leszállt Bukarestben. Senki sem sérült meg.

https://www.youtube.com/watch?v=DecdkQ3KTH0&feature=emb_title

A román sajtó szerint a jégtelenítő folyadék a földi személyzet óvatlansága miatt a motortérbe kerülhetett, ez okozhatta a füstöt.

A Digi24 román hírtelevíziónak beszélt egy utas, aki szerint sokkoló volt az élmény, és ugyan a járat délután újra elindult London fele, sokan meggondolták magukat és nem vállalták az utat.