Navracsics Tibor: Tolódik az EU-pénzekről szóló döntés

Navracsics Tibor: Tolódik az EU-pénzekről szóló döntés

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. (Fotó:Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang podcastja, a Gulyáságyú friss adásában Navracsics Tiborral beszélgettünk arról, hogy mikor érkezhetnek meg végre a várva várt EU-s források. A Magyar Hang közel öt évvel ezelőtti indulása óta Navracsics Tibor az első kormánytag, aki interjút ad lapunknak. 

A műsorban Navracsics megerősítette, hogy tolódik a Magyarországot illető EU-források kifizetése feltételeinek elfogadásáról döntő kollégiumi ülés. Az is kiderül, mivel indokolja ezt a halasztást a tárgyalásokat vezető miniszter, valamint hogy szerinte mikor születhet döntés.

Néhány erős mondat Navracsics Tibortól az adásból:
• „Brüsszelben bárhova bejelentkezhettem, rögtön fogadtak.”
• „Varga Judit igazságügyi miniszter kommunikációja sokkal Európa-pártibbá vált.”
• „A kommunikáció radikalizálódásával háttérbe szorult a magyar jobboldalon belül az Európa-párti jobbközép.”
• „Nekem fontos, hogy a KDNP az Európai Néppártban van.”
• „A KDNP sokkal erősebb önállósággal bíró szervezet (mint a Fidesz).”

Új műsorelem a podcastban: mostantól a megjelenés napján a szerzője segítségével bemutatunk egy-egy érdekes cikket a pénteken megjelenő Magyar Hangból. E héten Lukács Csabával beszélgettünk „Csipszgyár miatt mehetnek tönkre a krumplitermelők Székelyföldön” című erdélyi riportjáról. A Gulyáságyú állandó rovatában, a Desszert©-ben Navracsics Tibor kérdezhetett a következő heti vendégünktől.

A teljes adást péntek este 18:00-tól találják meg a Magyar Hang Youtube-, Apple Podcasts- vagy Spotify-csatornáján. A műsor kedvcsináló előzetesét itt tudják meghallgatni:

 

Ajánljuk a műsor Facebook-oldalát: http://facebook.com/gulyasagyupodcast