Akkorát esett a Fidesz, hogy ekkorát

Akkorát esett a Fidesz, hogy ekkorát

Orbán Viktor a Fidesz eredményváróján 2022. április 4-én (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zuhan a Fidesz – az ellenzéki kommentár a Medián legújabb közvélemény-kutatásához, mely szerint az elmúlt háromnegyed évben 16 százalékkal csökkent a kormánypárt támogatottsága a teljes szavazókorú népesség körében. És egyébként valóban, ha csupán ezt az egyetlen adatot nézzük – be kár, hogy ez a valóság egyetlen szeletkéje. Mert például akkorát zuhant a Fidesz, hogy már csak 50 százalékon áll. Ó, jaj!

No, de foglalkozzunk inkább a teljes képpel. Hogy például ez a mínusz 16 százalék leginkább azokból áll, akiknek például egyetlen pártpreferenciájuk, hogy nem akarták a fiaikat az MZP-rohamosztagokkal Ukrajnába küldeni golyófogónak, meg olyan hagymázos jövőképet dédelgettek, hogy a gazdaság Nyugat-által irigyelt robogásának folyományaként eztán minden esztendőben visszakaphatják a befizetett adójukat. Oszt lett belőle rezsicsökkentés csökkentése, meg Európa-bajnok infláció. A valódi Fidesz-tábor meg áll, mint a cövek.

És akkor arról még nem esett szó, hogy ez a 16 százalék nem az a napi sok órában politikai híreket böngésző tömeg, hanem épp fordítva, négyévente esetleg, ha olyanja van, amúgy meg inkább tesz a közéletre, és ezért még csak nem is orrolhatunk rájuk.

No, de mi a helyzet az ellenoldalon? Röviden: semmi. Hosszabban: nagy büdös semmi. Íme, így mutat a decemberi pártranglista – két versenyző, az MMM és az NP igazából még nem állt fel a startvonalhoz – a biztos szavazóknál:

Fidesz-KDNP – 50 százalék
Demokratikus Koalíció – 12 százalék
Mi Hazánk – 8 százalék
Momentum – 8 százalék
Magyar Kétfarkú Kutya Párt – 7 százalék
Jobbik – 5 százalék
Mindenki Magyarországa Mozgalom – 3 százalék
Nép Pártján – 2 százalék
MSZP – 2 százalék
LMP – 2 százalék
Párbeszéd – 1 százalék

Mondom ide is a vonatkozó ellenzéki értelmezéseket:

Demokratikus Koalíció: Egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor leváltásának egyetlen örökös garanciája.
Mi Hazánk: Kitartás, jövünk.
Momentum: Mi se értjük.
Magyar Kétfarkú Kutya Párt: Vicc az egész.
Jobbik: Néppártosodáskor nem is olyan rossz.
Mindenki Magyarországa Mozgalom: De hová tűnt Márki-Zay Péter?
Nép Pártján: A Facebook nem hazudik.
MSZP: A szocialisták a baloldal meghatározó ereje, támogatottságunk kétszer akkora, mint az utánunk következő baloldali párté.
LMP: Köszönet a csapatnak, Ungár Péternek, és, ő, izé.
Párbeszéd: ...

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!

Címkék: Medián