Krekó Péter „köteles beszéde”

Krekó Péter „köteles beszéde”

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről szavaznak a képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 6-án. Balról Kövér László, az Országgyűlés elnöke (első sor, b2), Balla György, a Fidesz frakcióvezető-helyettese (első sor, b4), mellette Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Mi csináltuk meg a halálkampányos akciót is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Krekó nem akarja a magyarok halálát. De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, és mi összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Bayer Zsolt elindítja az aláírásgyűjtést és aztán a Kesma összes lapja arról ír, hogy a baloldal valószínűleg az oltásellenesség pártjára állt”.

Teljesen életszerű lenne, ha Debreczeni József közíró Az új miniszterelnök című könyvének talán legtöbbet idézet bekezdése nyomán egyszer valamikor a jövőben bevallaná a NER valamelyik nehézsúlyú bábjátékosa, hogy Krekó Péter Politicónak adott nyilatkozata miként alakult át annak a bizonyítékává, hogy „nemzetközi hálózat támogatja a baloldali halálstratégiát”. (Az idézőjelben szereplő szavak egyébként egy címet jelölnek a közszolgálati média hírportálján. 2021-ben, Magyarországon, igen.)

Krekó persze ugyanúgy nem akar „halálstratégiát” kidolgozni, vagy „halálkampányt” folytatni – perel is, ahogy Kövér László sem akart senkit felakasztatni 2002-ben. De azért csak rögzítsük: itt van már megint valami abból a százszor elátkozott „elmúlt nyolc évből”, amit a kormánypártok nem meghaladtak, hanem továbbfejlesztettek. Lám, Szili Katalinnak ugyanúgy helye lenne ebben az új változatban is. Az pedig külön szép, hogy ennek az egész halálkampányos sajtóhadjáratnak a kulcsfigurája az a Bayer Zsolt, aki rendre teátrális dührohamot kap, ha csak félig idézik hírhedtté vált Cigányliszka című cikkét.

Persze nincs min csodálkozni: ötletelési válság lehet most a kormánypárti thinktankeknél, pár éve egy hasonló szituációban merült fel például a közéleti szereplők drogtesztjének ötlete. Hát maradjunk annyiban, hogy kormánypárti szempontból nem öregedett valami szépen ez a sztori.

Most pedig itt van a vakcina, újraindulhatna az élet, de hát csak nem rohannak „oltakozni” karjukat tartva a magyar emberek. Valakire pedig rá kell ezt kenni igen gyorsan, mert hát akkor jók a Fidesznek (és a KDNP-nek) mért közvélemény-kutatási számok, ha uszító üzemmódba áll a komplett gépezet miniszterelnöktől plakátragasztóig. És hogy ettől még a magyar egészségügyi rendszernek nem lesz könnyebb dolga sem a járvánnyal, sem magával az oltással? Az teljesen mindegy, elvégre gumicsontot még mindig egyszerűbb gyártani, mint kormányozni.