Jakab Péter: Származásom miatt nem engedett indulni a Jobbik – Kompország

Jakab Péter: Származásom miatt nem engedett indulni a Jobbik – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt a pártot, amelyik olyan szinten elárulta a saját közösségét, mint a Jobbik, el kell temetni – jelentette ki Kompország című műsorunkban Jakab Péter, a párt volt elnöke, a Nép Pártján Mozgalom alapítója. Azt mondta, a Jobbik mára a Fidesz trójai falova lett az ellenzékben, ezért az önkormányzati választásokon sem kíván velük együttműködni. Azzal kapcsolatban, hogy mozgalma hamarosan párttá alakul, és elindulnak az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon, kijelentette: ha csak néhány százalékkal is gyarapítják az ellenzéki voksok számát, már komoly eredményt értek el, mert ők nem az ellenzéki pártoktól veszik el a már meglévő szavazókat, hanem az apolitikus választókat szólítják meg. Szerinte egyébként az ellenzék ma nem dolgozik meg a pénzéért, nem a Parlamentben kellene ücsörögni, hanem feloszlatni az Országgyűlést, és új választásokat követelni.

Jakab Vona Gábor történelmi bűnének nevezte, hogy nem akadályozta meg a Fidesz kétharmados győzelmét 2018-ban, pedig ehhez elég lett volna, ha néhány körzetben, így Miskolcon és Budakeszin visszalépnek egymás javára az LMP-vel.

• Visszamegy-e tanítani, ha nem újonnan létrejövő pártja nem éri el az 5 százalékos küszöböt az európai parlamenti választásokon?
• Mi és ki volt az oka a 2022-es választási vereségnek?
• Kinek kellene leszállnia az ellenzék szekeréről, mert nem dolgozik eleget?
• Miért nem engedte pártja elindulni 2014-ben országgyűlési képviselőjelöltként?
• Melyik az az ellenzéki párt, amelyik a Fidesz pénzén hízott kövérre?

Műsorvezető Szerető Szabolcs, szerkesztő Farkas Melinda.