Negatív rekord Olaszországban: egy nap alatt 3497 új koronavírus-fertőzött

Negatív rekord Olaszországban: egy nap alatt 3497 új koronavírus-fertőzött

Koronavírus Észak-Olaszországban (Fotó: MTI/AP/Paolo Santalucia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb rossz hír az olaszoknak: egyetlen nap alatt közel három és fél ezer új fertőzést regisztráltak az országban. Jobb hír, hogy mérséklődött valamelyest az elhunytak száma: tegnap óta 175 új haláleset történt, ami kevesebb, mint az egy nappal korábbi statisztika – mint ahogy megírtuk, péntek este 250 koronavírus miatti elhalálozást jelentettek. 

Olaszországban jelenleg hivatalosan is több mint 21 ezer ember kapta el a vírust, eddig 1441 ember vesztette életét és 1518 beteg állapota kritikus. Eddig csaknem kétezren gyógyultak meg a fertőzésből.

Hogy a halottak eltemetése sem egyszerű, az egy drámai videóból derült ki. Egy nápolyi férfi, Luca Franzese kétségbeesésében egy Facebook-videóban arról panaszkodik, hogy magára hagyták a lakásban a halott nővérével, aki koronavírus fertőzésben hunyt el, de a temetkezési vállalkozók megtagadták a holttest elszállítását.

A videót a brit Reuters hírügyökség is közzétette a Twitter-oldalán, és azt is megírták, hogy az eset végül megoldódott: 36 órával a testvére halála után védőruhába öltözött emberek elvitték a holttestet és eltemették – gyászszertartás nélkül.