Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Összecsaptak Trump hívei a rendőrséggel a Fehér Ház közelében

Szerző: | 2021. január 06., 15:30 | Külföld

Megsérült Trump-párti tüntető 2020. január 5-én Washingtonban. Forrás: Twitter.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar idő szerint szerda hajnalban az amerikai rendőrség összecsapott a leköszönő elnök, Donald Trump mellett tüntető tömeggel az Egyesült Államok fővárosában, a Fehér Ház közelében.

HIRDETÉS - AIP

Az eseményről beszámoló The Hill nevű portál számos sérült és vérző embert látott a helyszínen. Az NBC News-nak azt mondta a rendőrség illetékese, hogy hat embert tartóztattak le. A hatóság szerint többen engedély nélküli fegyvert is viseltek a rendezvényen és ezért kerültek őrizetbe, másokat a rendőrök megtámadása miatt fogják megvádolni. A rendőrség paprikaspray-vel igyekezett oszlatni a demonstrálókat, akik lökdösték a hatóság embereit.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Korábban több százan gyűltek össze a később erőszakba torkolló tüntetésen, amelyet a „Menet Trumpért és Amerika megmentésért” névre kereszteltek szervezői. Szerdára további több ezer tüntető várható, ugyanis ezen a napon szavaz a Kongresszus az elnökválasztás hitelesítéséről, amely elvileg csak egy szükséges rutinszavazás volna. A várható zavargások miatt a Nemzeti Gárdát is bevetették a hatóságok.

Egy korábbi, hét elejei tüntetésen a szélsőséges Proud Boys szervezet vezetőjét őrizetbe vette a washingtoni rendőrség, mert megrongált egy feketék által látogatott templomot.

Az indulatok roppant mód elszabadultak az amerikai fővárosban. A helyszínen készült Twitter-videókon az látszik, hogy a Turmp mellett tüntető tömeg nem csak a rendőrséggel, de a Black Lives Matter (BLM) aktivistáival is összecsapott. Az egyik felvételen az látható, hogy az egyik BLM-aktivistának lehúzza a maszkját egy ellenoldali tüntető, mire a nő azonnal ütni kezdi az illetőt.

Olvasóink itt nézhetik meg a helyszínen készült felvételeket:

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Black lives matter, Donald Trump, Egyesült Államok, erőszak, Fehér Ház, proud boys, tüntetés, Washington, zavargás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest