Orbán Viktor a CDU új elnökének: A Fidesz és a CDU együttműködése hozzájárul a magyar–német kapcsolatok fejlődéséhez

Orbán Viktor a CDU új elnökének: A Fidesz és a CDU együttműködése hozzájárul a magyar–német kapcsolatok fejlődéséhez

Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár találkozója Berlinben 2018. július 5-én (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben gratulált Armin Laschetnek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé választásához – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szombaton.

– Meggyőződésem, hogy a Fidesz és a CDU komoly hagyományokkal bíró együttműködése az elmúlt két és fél évtizedben nagymértékben hozzájárult a magyar–német kapcsolatok fejlődéséhez, országaink kiemelkedő gazdasági sikereihez. Ennek szellemében várakozással tekintek az előttünk álló közös munka elé, és biztosíthatom, hogy kölcsönös tiszteleten alapuló, pragmatikus együttműködésünk továbbvitelében a jövőben is számíthat jómagam és a Fidesz támogatására – írta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke bízik abban, hogy a közeljövőben lehetőségük nyílik személyesen is egyeztetni a két politikai közösség, valamint a Magyarország és Németország előtt álló kihívásokról. „Felelősségteljes munkájához addig is jó egészséget és sok sikert kívánok” – zárta levelét Orbán Viktor.

Ahogy arról korábban a hamburgi székhelyű Der Spiegel hetilap nyomán lapunk is beszámolt, az Észak-Rajna–Vesztfáliát sikeresen vezető Armin Laschet lesz a ciklus végével távozó Angela Merkel német kancellár utódja a párt élén.

Mint ahogy arról is írtunk korábban, kiemelten fontos év előtt áll a német belpolitika. Ugyanis négy ciklus után állt fel a kancellári székből Angela Merkel, ezzel lezárul egy korszak nemcsak a CDU életében, de a német politikában is. Ugyanakkor a korábbiakkal ellentétben nem lefutott, hogy a CDU új elnöke lesz-e egyben a kancellárjelöltjük is, ugyanis a CDU a bajor CSU-val közösen jelöl miniszterelnököt, ám utóbbi párt még sosem adott kancellárt. Ráadásul Markus Söder elnökük, aki a bajor miniszterelnök is egyben, igen népszerű.