A baltiak és a finnek üdvözlik Macron kijelentését, hogy nyugati csapatok jelenhetnek meg Ukrajnában

A baltiak és a finnek üdvözlik Macron kijelentését, hogy nyugati csapatok jelenhetnek meg Ukrajnában

Emmanuel Macron (Fotó: Facebook/Emmanuel Macron)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Főként a balti államok, valamint Finnország is dicsérte Emmanuel Macron kijelentését arról, hogy akár nyugati csapatokat vezényelhetnének Ukrajnába – írja a Portfolio. A francia elnök stratégiája szerintük dilemmát okoz Moszkvának, ami nagyon fontos a háborúban. De vannak konfliktusok még a felek között.

Elina Valtonen finn külügyminiszter elismerően nyilatkozott arról, hogy a francia elnök stratégiai kétértelműséget használt, amikor felvetette, hogy nyugati katonákat küldjenek Ukrajnába. Valtonen hangsúlyozta annak fontosságát, hogy Oroszország a folyamatban lévő konfliktus közepette ne sejtse a nyugati szándékokat. Macron megközelítése támogatást kapott a balti vezetők részéről, akik nagyra értékelik, hogy az EU egyetlen atomhatalma, az államszövetség legerősebb hadseregének vezetője határozott álláspontot vett fel Oroszországgal szemben.

Macron csapatok telepítésére vonatkozó javaslata vegyes reakciókat váltott ki a szövetségesekből. Míg egyesek dicsérték, hogy megpróbálja Oroszországot bizonytalanságban tartani, mások kritizálták, hogy a harmadik háború kitörésének veszélyével ijesztgeti az európai lakosságot.