A háború miatt elhagyta Oroszországot a Bolsoj sztárbalerinája

A háború miatt elhagyta Oroszországot a Bolsoj sztárbalerinája

Olga Szmirnova

Fotó: Wikipedia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Otthagyta a világhírű Bolsoj Balett társulatát Olga Szmirnova, akit generációja egyik legjobb táncosának tartanak. A balerina a Holland Nemzeti Balett társulatához igazolt – írja a CNN. Szmirnova a döntését a Telegram csatornáján jelentette be. – Soha nem gondoltam, hogy szégyellni fogom Oroszországot. Mindig büszke voltam a thetséges orosz emberekre. De most úgy érzem, meg kell húzni egy határt – írta a balerina, aki számára a jelek szerint ez a határ Ukrajna megtámadása volt. Olga Szmirnova egyik nagyapja ukrán – derül ki a közleményéből.

Szmirnova érkezését a Holland Nemzeti Balett intézete is megerősítette, azt írták, hogy tárt karokkal fogadták őt. A társulatban várhatóan Raymonda előadásában debütál majd áprilisban.

A szentpétervári születésű balerina 2011 óta volt a Bolsoj balett-társulatának tagja, de Ausztriában és az Egyesült Államokban táncolt vendégművészként.