Az oroszok szerint a szétlőtt lembergi üzemanyagraktárból hordták az ukránok a frontra az utánpótlást

Az oroszok szerint a szétlőtt lembergi üzemanyagraktárból hordták az ukránok a frontra az utánpótlást

Sűrű, fekete füst száll a magasba egy orosz légicsapást követően a nyugat-ukrajnai Lembergben (Lvivben) 2022. március 26-án (Fotó: MTI/AP/Nariman el-Mofti)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orosz oldalról is megerősítették a szombati lembergi üzemanyagraktár elleni támadást. Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivőjének vasárnap reggeli tájékoztatása szerint megsemmisítették a bázist. Elmondása szerint precíziós fegyverekkel célozták meg a létesítményt, amelyből állítása szerint az ukrán csapatoknak szállították az utánpótlást – írja az orosz kormány által finanszírozott, és Európa-szerte szankciókkal sújtott Russia Today német nyelvű kiadása.

Konasenkov a másik támadott lembergi célpontról is beszélt. Elmondása szerint nagy pontosságú cirkálórakétákkal semmisítették meg egy lembergi javítóüzem csarnokait. A szóvivő a támadást azzal magyarázta, hogy ott Tor és S-125 légvédelmi rakétarendszereket és harckocsik felszereléseit javították.

Mint arról beszámoltunk, a nyugat-ukrajnai Lemberget szombaton érte először támadás. A 700 ezer lakosú városban sok ukrajnai menekült is tartózkodik. Az orosz légitámadásnak halálos áldozatáról eddig nem tudni, öt sérültről írtak a lapok. Arról is hírt adtunk, hogy Lemberg polgármestere légvédelmi rakétákat kért a Nyugattól. Szerinte az orosz azért támadták a lengyel határtól 70 kilométerre fekvő várost, hogy így üzenjenek az akkor Varsóban tartózkodó és tárgyaló Joe Biden amerikai elnöknek.

Konasenkov különben a hadi jelentésében arról is beszámolt, hogy Kijevtől mintegy 30 kilométerre egy S-300 és Buk típusú rakétákat tároló létesítményt semmisítettek meg. A jelentése szerint az orosz légierő 67 katonai célpontot semmisített meg Ukrajnában az elmúlt 24 órában. Állítása alapján 18 ukrán drónt is lelőttek. Ezeket az állításokat független források nem erősítették meg.

A háború legfrissebb híreit itt olvashatja!