Dobrev és Járóka is európai parlamenti alelnök lett

Dobrev és Járóka is európai parlamenti alelnök lett

Dobrev Kára és Járóka Lívia (Fotó: Demokratikus Koalíció, Leila Paul)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Titkos szavazással választották meg az Európai Parlament alelnökeit, köztük a két magyar jelöltet – írja a hvg.hu. A 14 helyre összesen 17 embert jelöltek a frakciók, a jelöltek között két magyar is volt. Az Európai Néppárt az egyik korábbi alelnököt, a fideszes Járóka Líviát indította, a szociáldemokraták pedig a Demokratikus Koalíció listavezetőjét, Dobrev Klárát.

Az EP mindkét képviselőt megválasztotta az első körben: Dobrev Klára 402, Járóka Lívia 349 szavazatot kapott. Megbízatásuk két és fél évre szól.

Dobrev Klárának ez az első parlamenti ciklusa, Járóka Lívia Magyarország csatlakozásakor, 2004-ben lett EP-képviselő, ahol 2014-ig folyamatosan dolgozott, majd 2017-ben, Pelczné Gáll Ildikó lemondása után visszatért. Az Európai Néppárt frakciója máris gratulált Járóka Líviának a Twitteren, bár a Fidesz párttagsága továbbra is fel van függesztve.