Felrobbantották a „Luhanszki Népköztársaság” belügyminiszterét

Felrobbantották a „Luhanszki Népköztársaság” belügyminiszterét

Képünk csak illusztráció! Emberek voksolnak az Ukrajna orosz megszállás alatt álló régióinak Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló népszavazáson egy luhanszki szabadtéri szavazóhelyiségben 2022. szeptember 24-én (Fotó: MTI/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Merényletet kíséreltek meg a szakadár Luhanszki Népköztársaság belügyminisztere, Igor Kornet ellen. A megbízott luhanszki vezető, Leonyid Paszecsnyik közlése szerint heten sérültek meg, négyen vannak súlyos állapotban, köztük Kornet és egy 17 éves fiú is. Minden sérültet kórházba szállítottak. Az orvosok Kornet életéért küzdenek – írja a RIA Novosztyi orosz hírportál. 

A robbanás állítólag az állami televízió- és rádiótársaság épülete mellett, a kormányzói épülettől 500 méterre található fodrászatban történt. Az Unian ukrán hírportál cikke szerint Kornetet intenzív osztályon ápolják, feltételezések szerint egy házilag készített bombával próbálhatták meg eltenni láb alól a minisztert. 

Orosz beszámolók szerint Ukrajna hétfő reggel is több rakétát lőtt ki a városra. Az ukránok már a hét végén is lőtték a várost: a rakéták között egyebek között a nemrég Nagy-Britanniától kapott Storm Shadow-k is voltak, ezek nagy hatótávolságú szerkezetek.