Izraelben megkezdik a negyedik oltást

Izraelben megkezdik a negyedik oltást

Naftáli Benet (Fotó: Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Naftáli Benet izraeli miniszterelnök bejelentette, hogy az országban elkezdik beadni a covid elleni oltás negyedik adagját is. Izraelben kezdtek a világon elsőként ismétlő (harmadik) oltásokat adni, így nem meglepő, hogy a negyedik dózist is náluk vezetik be először.

Benet arra kért (első körben) minden háromszor oltott időset és immunhiányos embert, hogy oltassák be magukat negyedszerre is. Erre egyelőre csak ők jogosultak, ha a harmadik oltás óta eltelt négy hónap – írja a 444.

Magyarország is egészen korán elkezdte a harmadik oltások beadását, amiben nyilvánvalóan szerepet játszott a rengeteg idős embernek beadott, megkérdőjelezhető hatásosságú Sinopharm kínai vakcina miatt kialakult közfelháborodás is. Vagyis vannak idős emberek Magyarországon, akik már több mint négy hónapja megkapták a harmadik oltást.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az oltás hatásossága négy hónap után drasztikusan esni kezd, vagyis a régen oltottak egyre kevésbé tekinthetők védettnek. Ennek ellenére Orbán Viktor keddi sajtótájékoztatóján még elvetette a negyedik oltás megkezdését, noha szakmailag ez indokolt lenne, különösen azoknak, akikben csupán egy biztosan hatékony (Pfizer) oltás van.

Címkék: Izrael, negyedik oltás