Kétezernél is több légijáratot töröltek az omikron miatt

Kétezernél is több légijáratot töröltek az omikron miatt

A Lufthansa gépei a frankfurti repülőtéren (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint kétezer járatot töröltek a légitársaságok karácsony előtt világszerte – ebből 448-at az Egyesült Államokban –, miután a légi és a szárazföldi személyzet több tagját fertőzte meg a koronavírus omikron variánsa.

A chicagói székhelyű United légitársaság 169 járatát törölte pénteken, míg az atlantai székhelyű Delta 127-et, karácsonykor pedig a United másik 50, a Delta 89 járata nem száll fel – közölte a FlightAware, a repüléskövető adatokat közlő amerikai vállalat.

– Az omikron-fertőzések csúcspontja a héten közvetlenül érinti a légi személyzetet és a földi szolgálatókat is, ezért több járatot törölnünk kell – közölte csütörtökön a United. A Delta pedig az időjárási körülményekkel és szintén az omikron variáns hatásával indokolta a járatok törlését. A Lufthansa német légitársaság több tucatnyi transzatlanti járatát törölte karácsonyra, miután „tömegesen nőtt” a betegszabadságon lévő pilóták száma. A houstoni, bostoni és washingtoni járatokat a tartalék személyzet beállítása mellett is törülni kényszerültek.

(MTI)

Címkék: omikron