Koronavírus: Szlovákia egy napra szigorít a határon

Koronavírus: Szlovákia egy napra szigorít a határon

Magyar-szlovák határ (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szlovák rendőrség egy napra, péntek délután három órától szombat délután három óráig visszaállítja az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket, és ellenőrizze azokat a beutazókat, akik a járvány terjedése szempontjából kockázatos európai uniós országokból érkeznek – jelentette a szlovák rádióra hivatkozva az MTI.

A hatóságok a fertőzöttek számának hirtelen megnövekedése miatt döntöttek így: szerdán az országban 53 új esetet regisztráltak. Utoljára akkor volt ilyen magas ez a szám a mintegy 5 és fél milliós országban, amikor az országos karantén idején tetőzött a járvány.

Pozsony szerint a fertőzöttek zöme többnyire külföldiekkel érintkezve kapta el a vírust, akik olyan országokból érkeztek, ahol járványgócpontok alakultak ki. Az elmúlt napon 19-re csökkent az új fertőzöttek száma, ennek ellenére aggódnak a hatóságok.

Szlovákiában március 6-án bukkant fel a vírus, azóta közel 226 ezer embert teszteltek, 1870 fertőzésre derítettek fényt, és 28-an haltak meg.