Külügy: Álhír, hogy letartóztattak volna egy magyar diplomatát

Külügy: Álhír, hogy letartóztattak volna egy magyar diplomatát

A accrai nemzetközi repülőtér 3-as terminálja (Fotó: Sm105/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Álhírnek nevezte a külügy szóvivője a Blikk információját, miszerint letartóztattak volna egy magyar diplomatát Ghánában.

A napilap vasárnap írt arról egy helyi portálra hivatkozva, hogy a ghánai rendőrség letartóztatta a helyi magyar nagykövetség egyik diplomatáját „gondatlan és meggondolatlan vezetés” vétsége miatt az accrai repülőtér környékén. Azt is hozzátették, hogy az érintett percekig ellenállt az egyenruhások intézkedésének.

A Magyar Hang megkeresésére ugyanakkor Paczolay Máté külügyi szóvivő cáfolta az információt, álhírnek nevezte, kiemelve, hogy „semmiféle letartóztatás nem történt”. Mint közölte, valóban volt egy rendőri intézkedés, de annak során a magyar diplomata együttműködő volt. A felek végül a ghánai külügyminisztérium bevonásával a rendőrőrsön tisztázták az esetet. – A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a rendőri intézkedés jogellenes volt, így a magyar diplomata szabadon távozhatott – közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy ennek fényében nem is szeretnék kommentálni az esetet.