Még a Putyinnal barátságban lévő Gérard Depardieu is azt kéri, legyen béke

Még a Putyinnal barátságban lévő Gérard Depardieu is azt kéri, legyen béke

Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) üdvözli Gérard Depardieu francia színészt a fekete-tengeri államfői rezidencián, Szocsiban 2013. január 5-én. Putyin személyesen adta át az orosz útlevelet a 64 éves Depardieu-nek, miután orosz állampolgárságot adományozott neki (Fotó: MTI/EPA/Ria Novosztyi/Pool/Mihail Klementyev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gérard Depardieu francia színész, akit barátság fűz Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, az AFP francia hírügynökségen keresztül azt üzente az Ukrajnában harcoló feleknek, hogy hagyják abba a háborúskodást, és tárgyaljanak.

– Oroszország és Ukrajna mindig is testvérnemzetek voltak. Én a testvérháború ellen vagyok. Azt mondom: tegyétek le a fegyvereket és tárgyaljatok! – idézte kedden a hírügynökség Depardieu-t, aki telefonon hívta fel az AFP-t és tette meg nyilatkozatát. Az Ukrajna ellen indított orosz támadás hatodik napján a színész először szólalt meg nyilvánosan az orosz–ukrán konfliktusról.

Gérard Depardieu a francia állampolgársága mellett orosszal is rendelkezik, amelyet 2013. januárban kapott meg. A színész azt követően kapta meg az orosz útlevelet Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, hogy bejelentette: Belgiumba költözik az akkori szocialista francia kormánynak a gazdagokra kiróni tervezett 75 százalékos adója miatt.
– Természetes, hogy adózunk, de nem olyan ostobáknak, akik azt gondolják, hogy jót tesznek – mondta 2014-ben a Le Point című hetilapnak Depardieu az orosz állampolgársága felvétele kapcsán. Azóta nem győzte dicsérni Oroszországot a francia sajtóban, nagy demokráciának nevezve, Vlagyimir Putyint pedig II. János Pál pápához hasonlította.

(MTI)