Megfeleződött, és soha nem látott mélységben az orosz tőzsdeindex

Megfeleződött, és soha nem látott mélységben az orosz tőzsdeindex

Vlagyimir Putyin 2022. július 21-én bejelentette a részleges mozgósítást

Fotó: Képernyőfotó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb tíz százalékkal esett, és 2000 pont alá került az orosz tőzsdeindex, a MOEX a hétfői kereskedés első óráiban, és ezzel a február 24-én kitört háború idején mért érték felére esett vissza – osztotta meg Twitter-bejegyzésében Christophe Barraud, a Bloomberg vezető előrejelzője.

A finbold.com híre szerint az orosz részvények árfolyama azt követően kezdett zuhanni, hogy az unióból olyan hírek érkeztek, újabb szankciókra készülnek Oroszország ellen, és ezért jelentősen emelkedtek az orosz papírok kockázatai.

A részvénypiac a múlt héten azt követően kezdett nagyon volatilisen mozogni, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást rendelt el, ami az orosz-ukrán háború harci eseményeinek felpörgését eredményezheti. De hozzájárult ehhez az is, hogy Brüsszelben szóba került, az energiaárak letörése érdekében maximálják a kőolaj árát.

Címkék: Putyin, orosz, MOEX