Morawiecki: Magyarország és Lengyelország útjai szétváltak

Morawiecki: Magyarország és Lengyelország útjai szétváltak

Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megerősítem Orbán miniszterelnök szavait, miszerint Lengyelország és Magyarország útjai elváltak – mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök még pénteken egy vidéki találkozón, ahol arról kérdezték, tud-e azonosulni Orbán Viktor Tusnádfürdőn a múlt szombaton elhangzott szavaival, melyek szerint az ukrajnai háború sokkolta a lengyel-magyar kapcsolatokat. Orbán itt arról is beszélt, hogy míg szerinte Magyarország két szláv nép háborújaként tekint a konfliktusra, addig a lengyelek a maguk harcának érzik azt.

Morawiecki erre válaszul pénteken azt mondta a Polsat News illetve a tvn24.pl szerint, hogy Orbán Viktor állításával ellentétben Lengyelország nem vesz részt az ukrajnai háborúban, „a háborút az ukránok vívják”. Ugyanakkor országa törekszik arra, hogy segítse az ukránokat, hogy „túléljék a brutális orosz támadást” és „megőrizzék a területi integritásukat”.