Orvosok és elítéltek viszik a keresztet az üres Szent Péter téren

Orvosok és elítéltek viszik a keresztet az üres Szent Péter téren

Ferenc pápa Urbi et Orbi (a városnak és a világnak) szóló áldást mond az üres vatikáni Szent Péter téren 2020. március 27-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Reuters/Yara Nardi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szent Péter tér közepén álló obeliszktől a Szent Péter-bazilikához vezető lépcsősor tetejéig halad a római keresztút az idei nagypéntek este, amelyen a meditációk szövege a fizikai és lelki börtönbe zárt emberiséghez szól a koronavírus-járvány miatt hívők nélküli téren, írja az MTI. A keresztút vonalát mécsesek világítják meg. A keresztet felváltva viszik a vatikáni egészségügyi hivatal dolgozói és Padova egyik börtönének elítéltjei.

Az állomásokon elhangzó gondolatokat többen írták, köztük a börtön rabjai, egy elítélt édesanyja, egy meggyilkolt lány szülei, egy fegyőr, valamint egy börtönben szolgáló pap. Ferenc pápa a bazilika előtt várja a kereszt megérkezését a tizennegyedik, utolsó stációhoz.

A pápa szerint élő szentek a járvány közepette dolgozó orvosok és papok | Magyar Hang

Konrad Krajewski bíboros, a pápai alamizsna hivatal vezetője a vatikáni bíborosok között pénzgyűjtést indított a járványban elhunyt olasz egészségügyi dolgozók családjainak segítésére.