Szijjártó bejelentette: Magyarország és Üzbegisztán széles körű együttműködésbe kezd

Szijjártó bejelentette: Magyarország és Üzbegisztán széles körű együttműködésbe kezd

Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország és Üzbegisztán együttműködési programot indít a nukleáris energia, a vízgazdálkodás és mezőgazdaság, valamint a határvédelem területén, ami lehetőségeket nyit a magyar cégek számára a gyorsan fejlődő közép-ázsiai országban - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Taskentben az MTI szerint.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Magyar-Üzbég Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság hetedik ülését követő sajtótájékoztatón rámutatott, hogy hatalmas fejlesztések zajlanak Üzbegisztánban, ezek többsége ráadásul olyan ágazatokban, amelyekben a magyar technológiák a világ élvonalában vannak. – Ezért széles körű együttműködési program indul, amely megnyitja a lehetőséget a versenyképes magyar vállalatok számára, hogy a rendkívül gyorsan növekedő üzbég piacon érjenek el sikereket – közölte.

Szijjártó Péter a nap folyamán találkozik az üzbég külügyminiszterrel, a befektetési és külgazdasági kapcsolatokért felelős miniszterelnök-helyettessel, a népegészségügyi miniszterrel, az innovatív fejlesztésért felelős miniszterrel, a felső- és középfokú oktatási miniszterrel, illetve a turisztikai és kulturális örökségért felelős miniszterrel.

Ugyan kedden este az orosz-ukrán háború kirobbanása óta először légitámadás érte Kárpátalját, a miniszter közösségi oldalán erre egyelőre még nem reagált cikkünk írásakor. Menczer Tamás külügyi államtitkár viszont azt közölte szerdán, a jelenlegi információk szerint a támadásban nem sérült meg senki.

 

Címkék: Szijjártó Péter