Szijjártó szerint meg kell büntetni a bucsai „embertelen cselekedetek” elkövetőit

Szijjártó szerint meg kell büntetni a bucsai „embertelen cselekedetek” elkövetőit

Szijjártó Péter (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meg kell büntetni a bucsai „embertelen cselekedetek” elkövetőit, és fake news, hogy valaha is más lett volna a magyar álláspont – mondta Luxemburgból bejelentkezve Szijjártó Péter. A politikus az uniós külügyminiszterek tanácskozásán vesz részt, innen számolt be arról, mire jutottak az ukrajnai helyzettel kapcsolatban. Kifejtette, hogy az orosz haderő-átcsoportosítás, illetve az új főparancsnok személye alapján a szakértők a háború elhúzódására számítanak.

Szijjártó elmondta azt is, Magyarország ezután sem támogatja az orosz energiahordozók elleni szankciókat, ezt az álláspontot pedig több EU-tagállam is osztja. Az érintett országokat viszont nem nevezte meg, csak annyit mondott: azokról van szó, akik a déli gázvezetékre vannak csatlakoztatva.

A külügyminiszter közölte továbbá, hogy közel hatszázezer ukrajnai menekült érkezett már Magyarországra, számukra pedig minden segítséget meg kell adni. Az osztrák kancellár moszkvai útja kapcsán pedig azt mondta, érdemes összevetni, milyen „képmutató a liberális média”, és miket írtak Orbán, miket Nehammer orosz útja kapcsán.