Szokatlan tünetei vannak az új vírusvariánsnak

Szokatlan tünetei vannak az új vírusvariánsnak

Forrás: Fusion Medical Animation/Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábbiaktól eltérő tüneteket észlelt a koronavírussal fertőzött páciensein Angelique Coetzee, a Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke, aki Pretoriában praktizál. A Telegraph értesülése alapján a 444.hu azt írta: az orvosnál a hónap elején egyre többen panaszkodtak erős fáradtságra, és kezelt egy hatéves gyereket is, nagyon magas pulzusszámmal. Senki sem vesztette el a szaglását és az ízlelését.

Coetzee november 18-án értesítette a hatóságokat, miután egy négytagú család összes tagja megfertőződött, és totális kimerültséggel küzdött. Azóta kiderült, hogy mindnyájan a koronavírus új, omikron variánsát kapták el.

Az orvos a Telegraphnak azt mondta, nagyjából kéttucatnyi betege fertőződött meg mostanáig, többnyire egészséges férfiak. Körülbelül felerészben oltatlanokról van szó, és nagyrészt fiatalokról, akik nem betegedtek meg súlyosan. Viszont felhívta a figyelmet az idősekre, akik nagyobb veszélyben lehetnek, pláne, ha oltást sem kaptak.