Tanácsadói szerint a koronavírus miatt vesztett Donald Trump

Tanácsadói szerint a koronavírus miatt vesztett Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök integet útban egy helikopterhez, amely a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházba szállítja a washingtoni Fehér Házból 2020. október 2-án. Trump elővigyázatosságból, orvosai tanácsára ment kórházba (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donald Trump három vezető tanácsadója szerint a koronavírus-járvány kezelése okozta az elnök vesztét. A CNN-nek név nélkül nyilatkozók arról beszéltek, hogy Trump járvánnyal szembeni elutasító magatartása, illetve a sok dezinformáció, amit ezzel kapcsolatban tett nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elidegenítse magától az idős szavazókat.

– Trump egyszerűen nem fogta fel, nem értette meg, hogy az idős szavazók azok, akik a leginkább ki vannak téve a vírusnak, ők a leginkább veszélyeztetettek, míg az idősebb korcsoportok megijedtek attól, ahogy az elnök reagált a járványra – állítják. A tanácsadók egyöntetűen úgy vélik, azzal, hogy a vírus kordában tartása helyett az elnök minden áron a gazdasági újraindítását és a nyitást erőltette, megpecsételte a saját sorsát, mert ez ütött vissza a választáson.

Külön érdekesség egyébként, ahogy azt a választási éjszakán a percről percre tudósításunkban írtuk, az előzetes statisztikák szerint Trump egyedül a 65 év felettiek között szerezte meg a voksok több mint 50 százalékát, a választás éjszakáján kiadott kormegoszlásra vonatkozó exit poll minden más korcsoportban Joe Biden kapott több szavazatot.

A választást követően négy nappal, szombaton jelentették be, hogy a rendelkezésekre álló adatok szerint Joe Biden nyerte a 2020-as amerikai elnökválasztást, így ő lesz az ország 46. elnöke.