Trump továbbra is azt hangoztatja, hogy ő nyert

Trump továbbra is azt hangoztatja, hogy ő nyert

Fotó: budapesti amerikai nagykövetség

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pedig, ha tényleg veszített volna, akkor ezt méltóságteljesen elismerné – írta a 444 Trump első, Georgiában tartott nagygyűléséről. Az államban nem dőlt el a szenátorválasztás, így egy hónap múlva a két felsőházi helyért újra csatába szállnak a republikánis és a demokrata (illetve egyéb) indulók.

Trump emellett azt is mondta a gyűlésen, hogy ha veszített volna, akkor tök nyugodtan visszavonulna Floridába, és megelégedetten szemlélné, hogy milyen jó munkát végzett elnökként.

Vagyis továbbra sem ismerte el vereségét, bár úgy tűnik, lassan elfogadja a valóságot, miszerint januárban ki kell költöznie a Fehér Házból. Ezt az is jelzi, hogy az elnökhöz közeli források szerint egymást váltják az irodájában az adminisztráció azon tagjai (sokan vannak), akiknek még a hivatali ideje utolsó napjaiban kegyelmet kell adni az elmúlt években elkövetett törvénysértéseik miatt.

De ettől még továbbra is hatalmas csalásokat emleget, és az sem zavarja, hogy például Georgiában, ahol Bident nyilvánították hivatalosan győztesnek, republikánus a kormányzó, és a törvényhozási többség is.