Újranyit a McDonald's Ukrajnában

Újranyit a McDonald's Ukrajnában

Ukrajnai McDonald's étterem

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A McDonald's gyorsétteremlánc az Ukrajna elleni orosz agresszió februári megindulásakor zárta be ukrajnai éttermeit. Most elegendően biztonságosnak ítélték a szituációt arra, hogy néhány éttermet újranyissanak.

A MyDonald's regionális igazgatója, Paul Pomroy szerint fokozatosan fognak kinyitni, először csak Kijevben, illetve Nyugat-Ukrajnában. A McDonald's-nak 110 étterme van (volt) Ukrajnában, és a bezárás ellenére is folyamatosan utalta a fizetést az alkalmazottaknak. 

A nyitás nem azonnal fog megtörténni, hiszen előbb meg kell teremteni az üzemelés ellátási és infrastrukturális követelményeit, illetve biztosítani kell a vásárlók biztonságát is. 

A báború első napjaiban bezárt az összes oroszországi McDonald's étterem is, de azok végleg. Azóta a cég el is adta az oroszországi hálózatát, az éttermeket azóta a korább franchise-partner nyitotta újra más brand alatt. A McDonald's még a Szovjetunió idején, 1990-ben nyitotta első moszkvai éttermét, amit sokan a hidegháború szimbolikus lezárásának tekintettek. A mostani kivonulás sem kevésbé szimbolikus.