A pultokon keresztül menekültek a Sheeran-koncerten összegyűlt tömegből

A pultokon keresztül menekültek a Sheeran-koncerten összegyűlt tömegből

Ed Sheeran 2012-ben (Forrás: Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többen rosszul lettek vagy elájultak, mások a pultokon keresztül menekültek ki az Ed Sheeran-koncerten összegyűlt tömegből – írta az Index. Egy olvasó arról számolt be, hogy a koncert közepe felé nagyon hangos sikítást hallott, és arra figyelt fel, hogy egy húszas éveiben járó lány „üvöltve, magán kívül rohan ki, körmeit belemélyesztve kétségbeesett barátjába.” A koncert Facebook-eseményén sokan vérfagyasztó élményként írták le a buliról való kijutást. És akadtak, akik a fesztivál területéről sem tudtak csak úgy egyszerűen távozni, akkora sor torlódott fel a kijáratnál. Az Index kollégájának húsz perc alatt sikerült kijutnia, és ő még szerencsés volt, másoknak egyórás várakozás jutott.

Az Index megkeresésére a Sziget azt a választ adta: számítottak rá, hogy telt ház várható, és 95 ezer ember jelent meg egy időben a fesztivál területén. Sejtették, hogy az érkezők egyszerre indulnak majd ki a buli végén, ezt a folyamatot pedig a rövid zápor még jobban felgyorsította. Viszont a K-híd teherbírását, a szomszédos utcák és közlekedési eszközök kapacitását figyelembe véve úgy döntöttek, szakaszosan engedik ki az embereket.

Az Ed Sheeran-koncert alatt összegyűlt tömeg kapcsán a Sziget az alábbi tájékoztatást adta: „A Nagyszínpad előtt 60 ezer ember élvezte a koncertet, elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek, ritkán ugyan, de előfordulhatnak ilyen esetek. Váratlan, személyi sérüléssel járó esemény nem történt, másfél órával a koncert után már szellősen, gördülékenyen ki lehetett jutni a fesztiválról.”

Az 1991-es születésű Ed Sheeran zenei karrierje egyébként már 2004-ben beindult, mostanra pedig már négy Grammy-díjat szerzett, négy stúdiólemezt adott ki, és számos filmben játszotta önmagát, legutóbb például a Beatles-tematikájú Yesterdayben.