Az emberek nehezen fogadják el, hogy baj van – Interjú Pokorny Liával

Az emberek nehezen fogadják el, hogy baj van – Interjú Pokorny Liával

Pokorny Lia (Fotó: Forgács Bea)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy érzékelem, az emberek nehezen fogadják el, hogy baj van, sokan nem tudnak mit kezdeni azokkal a fogalmakkal, mint a fenntarthatóság vagy a klímavédelem. Ezek a szavak sokaknak arról szólnak, hogy mindent, amit ismernek és megszoktak, egyszer elvesznek tőlük. (...) Ahhoz, hogy jót tegyünk a Földdel, nem feltétlenül kell mindenről lemondani, csak picit változtatni a megszokottakon – erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Pokorny Lia annak kapcsán, hogy Holnapra is marad címmel a napokban jelent meg receptgyűjteménye a fenntarthatóság jegyében.

(...)

A színésznő beszélt a tavaszi karanténról is – amely egyébként valamilyen szintén ismét aktuális lehet –, szavai szerint a félelem és a szorongás mellett mindaz, amit akkor megtapasztalt, hálát váltott ki belőle. Ugyanis szinte megállt, legalábbis nagyon lelassult minden. – Jó lenne, ha ebből meg tudnánk tartani valamennyit, mert olyat kaptunk vissza az életünkbe, amire soha nincs elég idő: az otthonunkat, a családunkat, a barátokat és nem utolsósorban saját magunkat – mondta.

Hogyan született meg a fenntarthatóság jegyében készült receptgyűjtemény ötlete? Mitől lesz egyáltalán fenntartható egy recept? A tudatosság mindig is jelen volt az életében? A karantén okozta helyzet kapcsán tavasszal néhány kollégájával aláírásgyűjtést indított „Ne térjünk vissza a normálishoz” címszóval. Miért tartotta fontosnak, hogy felhívja a figyelmet a változás szükségességére? Hogy látja, sikerült a karantén alatt kicsit lefékeznünk? Ön a nagykövete a tavaly alapított 10 millió fa kezdeményezésnek. Miért tartotta fontosnak, hogy beálljon egy ilyen ügy mögé?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang október 6-án megjelent 2020/45. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/45. számban? Itt megnézheti!