Carson Coma: Amikor cenzúrázni akarnak, inkább lemondjuk a koncertet

Carson Coma: Amikor cenzúrázni akarnak, inkább lemondjuk a koncertet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem egyszer előfordult, hogy önkormányzati szervezésű rendezvényeken azt kérték, hogy ezt vagy azt a számot ne játsszuk el. Ilyenkor azt mondjuk, hogy szó sem lehet róla, és inkább nem lépünk fel – mondta a Kultúrtáj című műsorunkban Fekete Giorgio, a Carson Coma énekese. Szerinte ezzel elsősorban nem velük szúrnak ki, hanem a közönséggel, akiknek ez lenne az egyetlen esélye, hogy meghallgassák a zenekart. Emlékezetes volt, amikor a tagok kritikus megnyilvánulásai miatt a brüsszeli Liszt Ferenc Intézet tavaly nyáron lemondta az ottani koncertjüket.

Az öt éve alakult együttes – amely április 6-án, az MVM Dome-ban ad születésnapi koncertet – mára az egyik legnépszerűbb rockzenekar lett itthon, így egyre látványosabb egy-egy közéleti kiállásuk, ahogy az arra kapott kormányközeli reakciók is. Bayer Zsolt haragját is magukra vonták, a Mandiner pedig egészen abszurd vádakkal igyekezett hitelteleníteni őket. – Nem vagyunk politikai párt, dalokat írunk, fellépünk, és mégis, amikor lejárató cikkek jelennek meg rólunk, azt mondjuk rá, hogy „hát ez benne volt”, de miért volt benne, miért természetes ez? – mesélték Héra Barnabás dobos és énekessel közösen.