Káel Csaba lemondta az SZFE-sekkel való találkozót

Káel Csaba lemondta az SZFE-sekkel való találkozót

Káel Csaba kormánybiztos © Csibi Szilvia, Müpa

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Nem tetszett neki, hogy a hallgatói önkormányzattól is lennének ott, ezért lemondta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tanáraival való találkozót Káel Csaba. Az általa vezetett Nemzeti Filmintézet az MTI-nek számolt be róla, hogy az egyeztetés elmaradt.

A közlemény szerint Káel formális szakmai beszélgetésekre hívta meg az oktatók delegációját, de oda „az előzetesen megbeszéltekkel szemben” hallgatók is elmentek, ezért a találkozóra nem került sor.

A mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos állítása szerint először az oktatókkal közösen alakítana ki fejlesztési koncepciót, és már erről egyeztetne a diákokkal. Az elképzelés nyilvánvalóan az, hogy először a tanárokat akarják meggyőzni, akik így szerintük a későbbi tárgyalások során az ő oldalukon helyezkednének el.

Az SZFE hallgatói vasárnap írtak arról sajtóközleményükben, hogy Káel Csaba tárgyalni hívta az oktatók delegációját. „Amennyiben lehetőség nyílik arra, hogy autonómiára való törekvéseinket releváns tárgyalópartnernek tolmácsolhassuk, készen állunk rá. A kormánybiztos meghívását október 12. hétfőre az Egyetem közössége elfogadta, a küldöttség tagjai közé az oktatókon kívül hallgatókat is delegálunk, hiszen a közös jövőnk a tét” – írták.