Karinthy-gyűrű: Laár András elképedt Galla Miklós válaszának érthetetlenül csökönyös végkifejletén

Karinthy-gyűrű: Laár András elképedt Galla Miklós válaszának érthetetlenül csökönyös végkifejletén

Laár András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább bonyolódik Laár András és Galla Miklós Karinthy-gyűrű-ügye. Az ügy előzménye, hogy korábban odaítélték ugyan Galla Miklósnak az elismerést, de az MTVA mégis méltatlannak találta rá, ezért a humorista több alkalommal is nyilvánosan foglalkozott az üggyel, és levelet írt még Orbán Viktornak is. Nemrég Laár Andrást tüntették ki a gyűrűvel, aki azt írta, hogy nem ragaszkodik a neki ítélt Karinthy-gyűrű fizikai valójához, és felajánlotta, hogy átadja az eredeti díjazottnak.

Galla Miklós azonban nyílt levelében így reagált erre: „De Andriskám, mi tehetségesek vagyunk! Mi, mind a ketten! Te meg én! Boruljunk egymás nyakába, és szépen add ide a Karinthy-gyűrűmet! Nagyon köszönöm! Sok szeretettel üdvözöllek: Miklós”

Laár pénteken válaszolt humoristatársának és új megoldást javasol: szerinte a díjat a L’art pour l’art Társulatban betöltött pozíciója miatt kapta, hiszen minden figurája ott született, és onnan indult. Úgy gondolja, hogy társa is épp ezért részesülhetett volna az elismerésben, így javasolja, hogy a gyűrűt minden hónapban a társulat más viselje.

– Ebből kitűnik, hogy nem tartom jogosnak azt az igényedet, hogy kizárólag magadnak követeld a Gyűrűt – zárta bejegyzését a humorista.